Kestovaippojen säilytys, pesu ja kuivaus

Päivitetty: helmi 13


Säilytys


Käytön jälkeen pura käytetyt vaipat ja huuhtele tuotokset pönttöön. Sulje tarrat ja avaa nepparit. Poista tarvittaessa värjäytymät sappisaippualla tai laittamalla vaipat aurinkoon pesun jälkeen. Säilytä vaipat kanellisessa astiassa tai PUL-pusissa odottamaan pesua. Voit säilyttää vaipat joko vedessä tai kuivina. Jos et ehdi pestä vaipat samana päivänä, vaihda vesi ja lisää veteen vähän etikkaa hajunpoistoon. Pese vaipat viimeistään 3 päivän välein.


Pesu


Pese vaipat ja imut 60 asteessa pitkällä ohjelmalla. Bakteerit eivät kuole alle 60 asteen pesussa. Suurin osa vaipoista kestää 60 asteen pesun. Käytä pesussa hajusteeton pesuaine, joka sisältää alle 5% saippua (fleece tukkeutuu saippuasta) ja ei zeoliittia (kerääntyy vaippoihin ja heikkenee vaippojen imutehoa). Pesuainetta käytetään tavallista pienempiä määriä.


Valkaisuaine saattaa pilata vaipan kosteussulun, joten sitä ei suositella. Huuhteluaineeksi voit käyttää lorauksen etikkaa vaippojen pehmentämiseksi. Vaippojen kanssa voit pestä muita pyykkiä (esim. vauvapyykkiä ja pyyhkeitä tms.). Silloin tällöin on hyvä pestä vaipat 90 asteessa, tai ainakin silloin kuin vauvalla on infektiota vaippa-alueella.


Kuivatus


Vaippoja on parasta kuivata narulla jos mahdollista, sillä kuivausrumpu lisää kustannuksia ja vahingoittaa PUL-kankaan (kosteudenpitävä osa). Vaipat ja imut tulevat rummussa pehmeämmiksi, mutta kovenevat jos niitä kuivataan jatkossa narulla. Tarkista vaipan pesuohjeista onko kuivausrummun käyttö sallittua.


Kuivata kestovaipat auringossa tai laita kuivuneet vaipat pihalle kevätaurinkoon tahrapuoli valoon päin. Erityisesti maitokakkatahrat lähtevät hyvin auringossa. Huom! Älä poista PUL-kankaisten vaippojen tahroja auringossa, sillä laminointi voi vaurioitua.


195 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yhteystiedot

Yritys: BabyDot Tmi (Y-tunnus: 3087515-8)

Nimi: Diana Tulea Walton

Osoite: Vasamakatu 3 B 18, 04230 Kerava

Sähköposti: diana@babydot.fi

Puhelin: +358 40 6804 048

Arkisin: ma-pe klo 9-15

©2019 by BabyDot.