Mikrokuituimut

Päivitetty: kesä 6Osa ehkä miettii jo tässä vaiheessa: “Miksi mikrokuituimuista pitää kertoa erikseen? Eivätkö ne toimi samalla tavalla kuin muut nopeat imut?”.


Mistä mikrokuitu on tehty?


Mikrokuitu on valmistettu polyesteristä ja se on sähköinen materiaali. Silloin kun se on uusi, se pistelee epämiellyttävästi käsissä.


Mikrokuituimujen imukyky


Olet ehkä jo nähnyt joissain kirppari-ilmoituksissa lauseen “Imut ovat paljon käytettyjä, mutta se ei haittaa käytössä, kun imujen imukyky vain paranee ajan kanssa.” Tämä on totta hitaiden imujen kohdalla. Luonnonmateriaaleista tehtyjen imujen imukyky paranee käytön myötä. Noin 10 pesukerran jälkeen materiaalin kuidut imevät eniten nestettä ja sama imukyky jatkuu materiaalin hajoamisen saakka.


Mikrokuidut käyttäytyvät eri tavalla. Mikrokuituimu on alussa valkoinen ja se kuluu käytössä. Kulumisen huomaa harmaantumisesta ja sen tuntee myös käsissä. Kangas ei pistele enää kuten alussa, vaan se tuntuu lähinnä rasvaiselta. Harmaantuneessakin imussa voi olla vielä elämää jäljellä, jos se pistelee käsissä, mutta täysin rasvainen ei enää ime juuri mitään.


Miten mikrokuidut pestään?


Mikrokuidun pinta on karheaa ja siksi se kerää helposti pesun aikana pientä nukkaa erityisesti luonnonkuituisista imuista. Nukka saa mikrokuituimun pinnan tukkoon jolloin imuteho heikkenee. Sen takia mikrokuituimut suositellaan pestäväksi erillään luonnonkuituisista imuista, vaikka laittamalla mikrokuidut pesupussiin.


Miten mikrokuitua käytetään imuna?


Nopeista materiaaleista mikrokuitua ei tule käyttää suoraan ihoa vasten. Väliin tarvitaan vähintään taskuvaipan sisämateriaali. Tämä sen takia, että mikrokuitu kuivattaa pepun ihoa. Kaikki lapset eivät välttämättä kestä mikrokuitua edes taskuvaipassa päällimmäisenä materiaalina.

365 katselukertaa

Yhteystiedot

Yritys: BabyDot Tmi (Y-tunnus: 3087515-8)

Nimi: Diana Tulea Walton

Osoite: Vasamakatu 3 B 18, 04230 Kerava

Sähköposti: diana@babydot.fi

Puhelin: +358 40 6804 048

Arkisin: ma-pe klo 9-15

©2019 by BabyDot.