Vaippatyypit

Päivitetty: helmi 13
Vaippa tarvitsee imevän osa ja kosteuden pitävän osan. Riippuen siitä, miten nämä kaksi osaa on yhdistetty, on mahdollista käyttää eri vaippatyyppejä.


All-in-one vaippa (aio vaippa)


Aio vaipassa imut ovat kiinnitetty vaipan kosteuden pitävään osaan, joten aio on nimensä mukaisesti “kaikki samassa” vaippa. Imuja voi lisätä tarvittaessa, mutta se ei ole pakollista. Aio vaippa on suosittu yksinkertaisuutensa takia, mutta se kuivuu hitaammin, koska vaippaa ei ole mahdollista purkaa osiin. Aio vaipoissa on joko tarra- tai neppikiinnitys.


Taskuvaippa + imu


Taskuvaipassa imut eivät ole kiinni vaipassa, vaan niitä pujotetaan täyttöaukkoon. Aukko on joko vaipan etuosassa tai takaosassa. Myös taskuvaippa kiinnitetään joko tarroilla tai nepeillä. Taskuvaippojen etu on, että taskuun voi laittaa minkä imu/imu-yhdistelmän tahansa; sellaisen, joka osoittautuu parhaiten toimivimmaksi juuri teidän vauvallenne. Imujen irroitettavuuden ansiosta taskuvaippa kuivuu nopeammin kuin aio vaippa.


Taskuvaipan ulkopinta on tehty kosteuden pitävästä kankaasta (PUL, joka tarkoittaa polyuretaanilla laminoitua kangas tai laminoitua trikoota) ja pehmeästä sisäpintakankaasta.


Sisäkangas voi olla kuivapintainen (kangas luovuttaa kosteuden seuraavaan kerrokseen) ja on silloin tehty keinokuiduista (esim. fleece, polyestermokka, coolmax, kuivaliinaneulos) tai märkäpintainen (kangas imee kosteutta itsee

nsä), jolloin se on tehty luonnonkuiduista (esim. puuvilla- ja bambujoustofrotee). Luonnonkuidut sopivat hyvin herkälle iholle tai kuivaksiopettelijalle.


Sisävaippa + kuori (tai villavaippahousut)


Sisävaippa on kokonaan imevää kangasta. Sisävaippana voi käyttää joko tarra- tai neppikiinnitteistä muotoonommeltua vaippaa eri materiaaleista tai taiteltavia vaihtoehtoja (esim. harsoja tai prefoldeja). Sisävaipan päälle laitetaan kosteudenpitävä vaippakuori (polyesteristä) tai villavaippahousut (villasta).


Villavaippahousut


Useimmiten villavaippahousut laitetaan sisävaipan päälle varmistamaan kosteudenpitoa yöaikaan. Niitä voi kuitenkin hyvin käyttää myös päiväsaikaan. Villavaippahousujen etu on, että villa on luonnollinen, hengittävä ja imukykyinen materiaali, joka joustaa vaippakuoreen verrattuna. Villa on antibakteerinen materiaali ja puhdistaa itsensä. Tämän ominaisuuden ansiosta villavaippahousuja ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen, vaan niitä voi tuulettaa ja käyttää uudestaan, jos niihin on tullut vain pissaa.

266 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yhteystiedot

Yritys: BabyDot Tmi (Y-tunnus: 3087515-8)

Nimi: Diana Tulea Walton

Osoite: Vasamakatu 3 B 18, 04230 Kerava

Sähköposti: diana@babydot.fi

Puhelin: +358 40 6804 048

Arkisin: ma-pe klo 9-15

©2019 by BabyDot.